12-07-05

Vijfhonderdduizend euro voor leefbaarheid in ruime omgeving rond Telenet

Burgemeester Bart Somers en schepen Jowan Lamon gaan aan het schepencollege voorstellen om vijfhonderdduizend euro uit te trekken om de leefbaarheid in de ruime omgeving rond het telecombedrijf Telenet in Mechelen te verbeteren. Telenet wil uitbreiden, maar dat mag niet voor meer ongemakken zorgen bij de buurtbewoners, beklemtonen Somers en Lamon. Daarom vond er de voorbije maanden regelmatig overleg plaats met Telenet en de buurt. Het telecombedrijf werkte intussen een pak maatregelen uit om aan de buurtbewoners tegemoet te komen. Zo zal de in- en uitrit op het terrein van Telenet zo worden aangelegd dat de werknemers verplicht naar Liersesteenweg worden geleid. Om sluipverkeer te vermijden. Bovendien reserveert het bedrijf een 25-tal parkeerplaatsen op zijn terrein.

 

Bart Somers: “We willen de 500.000 euro die de stad wou investeren in parkeerplaatsen voor vijfentwintig buurtbewoners op de parking van Telenet absoluut gebruiken om de leefbaarheid in de ruime omgeving van Telenet te verbeteren.” Bedoeling is dat duizenden buurtbewoners er beter van worden, zegt Somers, die de betrokkenen oproept om massaal voorstellen en opmerkingen te richten aan de wijkraad.

 

De stad gaat de omwonenden ook actief betrekken in de zoektocht naar een goede oplossing voor het sluipverkeer en de parkeersituatie. In het najaar zal er een grote enquête plaatsvinden in de omgeving rond de as Generaal de Ceuninckstraat – Caputsteenstraat – Grote Nieuwendijkstraat. De wijkraad zal hier actief aan meewerken en de bewoners aanspreken. Op basis van die bevraging en het advies van de stadsdienst mobiliteit en ruimtelijke planning kunnen er structurele maatregelen worden genomen.

 

Schepen Jowan Lamon: “Dit gaat verder dan enkele kleine ingrepen in de directe omgeving van Telenet. Die zijn op korte termijn zeker nodig, maar het stadsbestuur denkt verder. Wij begrijpen zeer goed de vraag van de buurtbewoners om de wijk leefbaar te houden. Dat is precies wat de stad ook wil.” (lb)


17:34 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.