12-07-05

Sp.a-Kalmthout bevraagt bevolking

Sp.a-Kalmthout lanceerde afgelopen weekend de bevraging ‘Pro-Kalmthout’. De partij ging alvast van deur tot deur in de wijken Achterbroek en Heide om de bewoners een enquête te laten invullen. “We willen in ons programma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 maximaal rekening houden met de vragen en de noden van de mensen”, legt sp.a-gemeenteraadslid Inga Verhaert uit. “Daarom vragen we hen de enquête in te vullen en zo actief mee te denken over de toekomst van Kalmthout.”

 

De reacties van de mensen zijn erg positief, zegt gemeenteraadslid Mathilda Peeters. “Ze zijn verrast dat we hen nu al vragen om mee te denken over het programma dat pas vanaf 2007 uitvoering moet krijgen. Maar dat ze inspraak krijgen, vinden mensen heel fijn.”

 

De grootste belangstelling is er voor ideeën rond sociale en betaalbare huisvesting. Dat is ook voorspelbaar, merkt Inga Verhaert op. “Het wordt immers alsmaar moeilijker voor zowel jonge, startende mensen als voor gepensioneerden om in de eigen gemeente te blijven wonen. Het gemeentebestuur moet in dat verband dringend zijn verantwoordelijkheid opnemen door een volgehouden actie met een waaier van maatregelen”, vindt Verhaert. Sp.a-Kalmthout heeft alvast een aantal voorstellen om de betrokkenen te helpen, in casu kleinere kavels, subsidies voor verbouwingen en een optimaal gebruik van gemeentelijke eigendommen zoals schoolgebouwen door er sociale huurappartementen in onder te brengen”, somt Verhaert op.

 

Op basis van de eerste gesprekken heeft sp.a-Kalmthout bovendien onthouden dat de dienstverlening in de verschillende wijken en in het bijzonder voor senioren vaak als pijnpunt wordt ervaren. “Ongetwijfeld komen er nog veel meer nuttige elementen aan het licht, die zullen bijdragen aan het programma van sp.a-Kalmthout voor de komende gemeenteraadsverkiezingen”, besluit gemeenteraadslid Inga Verhaert. (lb)03:55 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.