08-07-05

VLD vraagt extra geld voor buurt rond Telenet

Ruim tweeduizend Mechelaars die in de buurt van Telenet wonen ontvangen morgen een brief van VLD Mechelen in verband met de geplande uitbreiding van het telecombedrijf. De partij beklemtoont in deze brief het "absoluut belangrijk te vinden dat dit en andere projecten niet voor meer ongemakken zorgen bij de buurtbewoners". In dat verband is VLD Mechelen "dan ook blij met de goede samenwerking tussen Telenet en het stadsbestuur".
 
Dat laatste moet blijken uit de afspraken die de betrokkenen hebben gemaakt. "Zo zal Telenet, op vraag van de stad, op de nieuwe parking vijfentwintig parkeerplaatsen voorbehouden voor buurtbewoners", verklapt VLD Mechelen. Verder heeft Telenet in overleg met het stadsbestuur ook een bedrijfsvervoersplan voorgesteld waarin onder meer telewerken wordt gestimuleerd en openbaar vervoer voor werknemers wordt terugbetaald. Met extra isolatie wordt de geluidsoverlast van de koelinstallaties aangepakt.
 
De stad heeft zich volgens VLD Mechelen op haar beurt geĆ«ngageerd om het verkeer van en naar Telenet in de Caputsteenstraat verplicht naar de Liersesteenweg te leiden. "Dit zal het probleem van sluipverkeer in de omliggende straten terugdringen", merkt de partij op. VLD Mechelen verwijst ook naar "een nieuw veilig fietspad" dat zal worden aangelegd in de Caputsteenstraat. De Generaal De Ceuninckstraat en de Oude Liersebaan krijgen in overleg met de buurt een nieuwe verkeerscirculatie en 't Bergske wordt heraangelegd met nieuwe plantvakken en bomen. De uitbreiding van de moskee werd omwille van de parkeerproblemen afgewezen en de stadsdienst onderzoekt nu nog verder hoe ze het parkeren beter kan organiseren.
 
De voornaamste bekommernis van VLD Mechelen is "dat de stad rekening houdt met de hele wijk". "De stad moet mogelijke verkeersproblemen in de hele wijk onderzoeken", beklemtoont de partij. Ze heeft dan ook aan het stadsbestuur gevraagd om een bevraging te organiseren onder alle bewoners van de buurt rond Telenet. De VLD vraagt ook extra geld om het sluipverkeer in deze buurt aan te pakken en zo de leefbaarheid te verbeteren. (lb)

14:16 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.