08-07-05

Minder hinderaanbod De Lijn blijft behouden

Driekwart van de minder hindermaatregelen die De Lijn naar aanleiding van de heraanleg van de Antwerpse Ring lanceerde, blijft ook na de werken behouden. Dat heeft de Vlaamse regering vandaag beslist. De resultaten van de minder hindermaatregelen overtuigden de regering. Zo telde De Lijn tijdens de werken 43.500 of 27 procent meer reizigers op de bussen en trams op de invalswegen van en naar Antwerpen dan voordien. Op de snelbussen steeg het aantal reizigers zelfs met 66 procent. Een kwart van de reizigers op de snelbussen was eerder geen gebruiker van het openbaar vervoer. Ook toen de werken tijdens de wintermaanden stillagen, bleef één vijfde meer mensen het openbaar vervoer nemen.

 

De minder hindermaatregelen hielden tijdens de werken 31.000 auto’s van de weg. Na de werken reden er nog altijd 23.600 minder auto’s rond. Dat betekent dat zes procent van de autogebruikers is overgeschakeld op het aanbod van De Lijn.

 

Een aantal lijnen scoorden minder goed en worden daarom weer afgezwakt of zelfs afgeschaft. Het gaat om de uitbreiding van de tangentlijn 780 Wijnegem – Schoten – Hoevenen en de tangentlijn 240 Borsbeek – Schelle, de versterking van de lijnen 297 Antwerpen – Lier, 650 Antwerpen – Kapellen en 720 Antwerpen – Ekeren en de havenlijnen 767, 768 en 769 Station Noorderdokken – Tijsmanstunnel.

 

Het behoud van de rest van het extra aanbod kost de Vlaamse overheid 13 miljoen euro per jaar. (lb)


17:45 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.