07-07-05

Veltwijcklaan in Ekeren opnieuw open voor alle verkeer

In Ekeren wordt morgen na zes maanden werken de Veltwijcklaan opnieuw opengesteld voor alle verkeer. De heraanleg van deze belangrijke verkeersader was één van de prioriteiten voor het districtbestuur. Jarenlang zorgden de slechte staat van het wegdek en de onveilige verkeerssituatie voor heel wat ongenoegen onder de Ekerenaars. Extra aandacht werd besteed aan het creëren van veilige kruispunten voor de zwakke weggebruiker.

 

De schoolgaande jeugd in Ekeren maakt veel gebruik van de fiets om zich van en naar de school te begeven en de Veltwijcklaan is daarbij een belangrijke route. Om de verkeersveiligheid te garanderen, voorziet het district aan beide zijden van de rijweg een fietspad en zal in elke schoolomgeving een zone 30 worden ingevoerd.

 

Op zaterdag 16 juli wordt de Veltwijcklaan, op initiatief van het buurtcomité, plechtig heropend. De wijk organiseert op dat moment, met de steun van het districtbestuur en Opsinjoren, een straatfeest om het einde van de werken uitgebreid te vieren. (lb)


15:55 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.