06-07-05

Kinderen buitenschoolse kinderopvang in Mol presenteren Belgische kunstwerken

De vakantieactiviteiten van de buitenschoolse kinderopvang 't Krekeltje in Mol staan deze week in het teken van 175 jaar België. De kinderen laten zich tijdens de knutselrondes inspireren door het vorstenhuis, friet, de Rode Duivels en andere Belgische vaandeldragers. De tientallen Belgische kunstwerken zullen vanaf 21 juli te zien zijn in de exporuimte van het cultuurcentrum 't Getouw in Mol. De kinderen die een kunstwerk hebben geleverd, worden nadien getrakteerd op een gratis friet en een snack.
 
Deze tentoonstelling is een eerste samenwerking tussen 't Getouw en de dienst buitenschoolse kinderopvang van het gemeentebestuur. Het cultuurcentrum was op zoek naar een originele kijk op 175 jaar België en speelde met het idee om kinderen rond dit thema te laten werken. De buitenschoolse kinderopvang reageerde meteen enthousiast op het voorstel.
 
De expo zelf wordt nog uitgebreid met archiefmateriaal over de nationale feestdag dat in het bezit is van de Kamer voor Heemkunde. Onder meer de erevlag die koning Leopold I aan de gemeente Mol overhandigde, omdat zestig Mollenaars meevochten in de strijd om de Belgische onafhankelijkheid, zal in 't Getouw te zien zijn. Na 21 juli is de tentoonstelling ook nog te bezoeken op 22, 25, 26, 27, 28 en 29 juli tussen 9 en 15.30 uur. (lb)

18:03 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.