06-07-05

Els Van Weert op zomertoer in Lier en Koningshooikt

Els Van Weert van Spirit toert deze zomer door Lier en Koningshooikt. De staatssecretaris voor duurzame ontwikkeling en sociale economie trekt van deur tot deur om enerzijds kennis te maken met de Lierse bevolking en anderzijds de Lier- en Hooiktenaars te kans te geven om ook haar beter te leren kennen. Op basis van haar ervaringen tijdens deze zomertoer wil Van Weert een stadsproject op poten zetten dat aangepast is aan de wensen en behoeften van de Lier- en Hooiktenaars.
 
Els Van Weert verhuisde onlangs van Nijlen naar Lier en hoewel ze eerder al in Lier woonde, voelt Van Weert zich nieuw in deze stad. Tijdens haar zomertoer wil de politica de inwoners van haar nieuwe thuishaven beter leren kennen en hen bovendien duidelijk maken dat ze voor iedereen bereikbaar is. Van Weert is ook benieuwd naar wat haar stadsgenoten bezighoudt, wat volgens hen de sterke en zwakke punten van hun stad zijn en welke problemen een absolute prioriteit vormen.
 

Om een indruk te krijgen van de huidige tevredenheidsbalans van de Lierse bevolking rekent Els Van Weert op de lier-barometer. Alle inwoners ontvangen een exemplaar van deze enquête met de vraag om telkens vier verschillende stellingen te beoordelen over Lier als zorgzame stad, mobiliteit, wonen in Lier, het vernieuwde stadsbestuur en Lier als bruisende stad. De enquête laat ook ruimte voor opmerkingen of suggesties en kan meteen dienen als evaluatie van het beleid van het huidige stadsbestuur.

 

De resultaten van Van Weert's zomertoer zullen mee bepalend zijn voor het programma van Spirit Lier-Hooikt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 en daarnaast ook als basis dienen voor drie stadsgesprekken die de partij in het najaar organiseert. (hdb)


19:02 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.