04-07-05

Tentoonstelling over asielzoekers in cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg

De Lokale Opvanginitiatieven of LOI's van Bonheiden, Heist-op-den-Berg, Nijlen, Putte en Sint-Katelijne-Waver organiseren deze week een tentoonstelling om het grote publiek te laten kennismaken met de situatie binnen een LOI. Een LOI is vergelijkbaar met een open opvangcentrum voor asielzoekers, maar dan kleinschaliger. Het wordt opgericht door een OCMW en voorziet in materiële en maatschappelijke dienstverlening. Het OCMW zorgt voor de nodige begeleiding tijdens de asielprocedure, huisvesting en een wekelijks leefgeld voor de aankoop van voedsel en persoonlijke zaken en verwacht van de asielzoekers dat zij een inspanning leveren om zich zo goed mogelijk te integreren.
 
Bedoeling van de fototentoonstelling 'Crossing borders' is om een beeld te schetsen van de asielzoekers die in de verschillende gemeentes worden opgevangen. Wie zijn ze? Waarom zijn ze in België? Welke problemen ervaren ze in hier? Enzovoort. Bovendien willen de organisatoren van deze gelegenheid gebruik maken om de talrijke vrijwilligers die binnen elk LOI een grote hulp zijn, in het zonnetje te zetten.
 
De tentoonstelling is vanaf morgen, dinsdag, tot en met vrijdag, te bezoeken in het cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg, en dat telkens tussen 9 en 21 uur. (lb)

21:22 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.